Vragen? Mail! info@merelsfotografie.nl  

 

Tips & Tricks

Algemene kledingtips
Neutrale kleding wordt aangeraden om zo min mogelijk af te leiden van waar het bij een foto om gaat: gezichten en gezichtsuitdrukkingen. Vandaar dat vaak wordt gekozen voor een spijkerbroek met witte bovenkleding (bij een witte achtergrond) of zwarte bovenkleding (bij een zwarte achtergrond). Ook bij groepsfoto's is het mooi om allemaal dezelfde teint te dragen, dit komt de eenheid ten goede. Iets strakker zittende kleding is meer geschikt dan wijder vallende blouses.

New-bornshoot
Een new-bornshoot vindt plaats in de tweede week na de geboorte. De beste periode is zo tussen de 6-10 dagen. In deze periode is je kindje nog heel slaperig en 'flexibel', ideaal om een mooie newborn pose te krijgen. Dit ' flexibele'  hebben kindjes maar een paar dagen.  

Babyshoot
Bij een babyshoot is vaak veel huid te zien. Smeer je kindje daarom niet vlak voor de shoot in met bijvoorbeeld baby olie, om een glimmend baby'tje op de foto te voorkomen.

Zwangerschapsshoot
Bij zwangerschapsfotografie geldt: Je buik is op z’n mooist rond de 34 / 35 weken. Draag zomerse kleding, waar je je mooi in voelt. Zorg voor verschillende kleding, van een romantisch jurkje, openvallend vestje, een mooi strakzittend hemdje tot een afgedragen spijkerbroek in combinatie met een oversized overhemd van de aanstaande papa. Zorg ook voor verschillende kleuren bh's en een mooie kanten hipster. Je lievelingssieraden, die stoere hoed en sjaals mogen ook niet ontbreken!
Ook je handen komen veelvuldig in beeld, een nagellakje kan geen kwaad! Verder is het aan te raden je mascara net iets meer aan te zetten dan anders.
Draag voorafgaand aan de shoot loszittende kleding, zodat er geen striemen op je huid staan. Ook je sokken laten randen rond je enkels achter. Smeer geen bodylotion vlak van te voren op, om glimmen te voorkomen.
Bij een zwangerschapsshoot is het aan te raden een tweede volwassene in de buurt te hebben. Die kan assisteren met het gooien van de muisjes, en eventueel je oudste kindje vermaken als die al op de foto is geweest en jij nog even door gaat.

Kleine kinderen
Kleine kinderen zijn snel verveeld. Het is daarom belangrijk om te starten met de belangrijkste foto. Eventueel lassen we een pauze in en maken we er twee korte sessies van. Uit ervaring kan ik zeggen: hoe drukker de ouders zijn, des te onrustiger en meest afgeleid zijn de kinderen. Het werkt het beste als vader en moeder rustig op de bank zitten of van een afstandje toekijken, en de fotografe even haar gang kan gaan met het kleine model, zodat alle aandacht richting het fototoestel gaat!

"Kun je dat niet effe wegshoppen?"
Natuurlijk kan er tijdens de nabewerking wat gesleuteld worden aan foto's, een pukkeltje in het gezicht of een vlek op kleding wegwerken is geen probleem, máár, er zijn grenzen aan het shoppen. Zorg er dus voor dat de kleding van je kind goed zit en de haartjes in model! Ook bijvoorbeeld afgebladderde nagellak stoort vaak op een foto, dus let daar op!

En dan nog
Er zijn maar weinig mensen die van tevoren uitkijken naar de shoot, omdat ze het eng vinden of erg onzeker zijn. Achteraf blijkt het uiteindelijk altijd erg mee te vallen! Foto's worden altijd in de eigen omgeving gemaakt, waardoor het al snel relaxed is. De fotografe neemt alle tijd en helpt je met de juiste poses. Het is vooral heel erg leuk!